Öğr. Gör.

yasinyaman@subu.edu.tr

Sosyal Hesaplar

Hakkında

Yasin Kültiğin YAMAN Sakarya'nın Serdivan İlçesinde Dünya'ya gelmiş olup, ilk ve orta derece eğitimini Adapazarı ilçesinde tamamladıktan sonra, 2002 yılında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümünü kazanmıştır. 2006 yılında mezun olduktan sonra aynı yıl M.E.B. bursu kazanarak yurt dışında tam burslu olarak eğitim görmeye hak kazanmıştır. 2007 yılında dil kursuna başladığı İngiltere'de yüksek lisansını 2009 Ekim ayında tamamladıktan sonra, Artvin Çoruh Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak göreve başlamıştır. 6 yıl burada görev yaptıktan sonra 2017 Ocak ayında Sakarya Üniversitesinde Öğretim Görevlisi olarak göreve başlamış, 2018 yılında ise Sakarya Uygulamalı Bİlimler Üniversitesi kadrısuna katılmıştır. Uzmanlık alanları kentsel alanların tasarım ve planlaması olup bu konuda bir çok uygulama projesine ve fikir projesine imza atmıştır.

Uzmanlık Alanları

Öğrenim Bilgileri

Derece Üniversite Bölüm / Program Mezuniyet Yılı
Lisans ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ BARTIN ORMAN FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI 2006